Siyasi anlamda galibi, mağlubu olmayan tek seçimdir yerel seçimler. Sebep _sonuç - neden ilişkileri açısında genel seçimlere etkisi; başkan, meclis üyeliklerinin hangi partide çoğunluk oluşturması dışında yoktur.
Büyükşehir Başkanının başarılı yönetiminin ve halkın üzerinde yarattığı olumlu etkinin genel seçimin başarısını etkilemesi önemli noktadır.
Mersin'de Vahap Seçer faktöründe olduğu gibi...
Yerel Seçimler biter;parti kimliği bırakılıp başkan ve meclis üyeliği kimliğine bürünülür.
Meclis toplantıları ortamın ateşinin arttığı yer malumunuz özellikle büyükşehir meclisleri;herkesin muhalefet partilerinin pardon mecliste gruplarını geçiniz, grup sözcülerinin ; başkanın işleyişine sekte vurma adına esip gürlediği bir işaretle ayni anda grupların el kaldırdığı. Sonrası ise kapıdan kolkola çıktıkları, düğünlerde ayni masalarda sohbet ettikleri ve nikah şahidlikleri, iş ortaklıkları yaptıkları yer kentin tamamı. Sonuçta herkes bu kentte yaşıyor iletişim halinde.
Yerel seçim aday bazlı seçim dedik; radikalleşen yaş almışlar dışında, yeni nesil bu kanıya daha çok sıcak bakmakta.
Birde düzenin bozulmasını istemiyor kent sakinleri . İlçelerdeki belediyelerde kurumsallık söz konusu ve görevleri büyükşehire göre minimalize olduğundan düzen işleyiş çokda bozulmuyor.
Yani şimdi Tarsus'ta, yada Mezitli'de başkanlar değişse de, işleyişte aksaklık olmaz.
Yapılan hizmetin içeriği bellidir, sadece sosyal hizmet çeşitliği proje bazında oluşur yeni başkanın ufkunun genişliğiyle.
Amiral gemisi Büyükşehir belediyesidir. Hatta lokomotif görevindedir çoğu zaman büyükşehir belediyesi . Tüm hizmetlerin geneli altyapıdan, kanalizasyona, içme suyundan, temizliğe, itfaiyeden, yol çalışmalarına, sosyal projelere kadar herşey büyükşehir belediyesinde.
Baba ve çocuklar gibi sorumlulukları..
Hem Tarsus hem Mezitli'de 2 genç aday var Mersin CHP'sinde. Genç derken siyasetin yaş ortalaması Mersin'de bayaaaa bayaaaa yüksek olunca bu adaylarda ister istemez genç kategorisine girmekte, yani o yüzden genç demem. Tecrübeliler yoksa; belediyecilikte de partide de mutfağından gelmeler.
Heyecanları var, aile bağları çekirdek aileden ma aileye kadar sağlam.Ali Boltaç`ta, Ahmet Serkan Tuncer'de ;doğdukları, büyüdükleri, sokaklarında top oynadıkları, arkadaşlarıyla volta attıkları, ıslıklar çaldıkları, yeri geldiğinde okulu astıkları, sonrasında da büyümüş halleriyle, ilçelerindeki halkın arasında dolaştılar halktan biri olarak. Meclis üyelikleri ile , parti görevleri ile her karışını neredeyse adım adım bildikleri, Tarsus ve Mezitli'nin her sorununa yada yapılması gereken her projenin detaylarına hakimler.Dışarıdan biri olarak değil, içeriden hakimler.
Tarsus ve Mezitli için bu genç, dinamik, geleceğe umutla bakan adamlar ne istiyor?
Siyasi kariyerleri var mı! Var.
Maddi olarak ta kökten işleri güçleri varmı var. Geriye ;doğdukları ilçelerine hizmet, kendi çocuklarıyla birlikte tüm çocukların, ilçe sakinlerinin, tüm Tarsus ve Mezitli'ye daha gelişmiş, sosyal projelerle zenginleşmiş ortam sunmak.
Bu iki genç, dinamik, heyecanlı görev adamlığına soyunmuş adam Ali Boltaç ve Ahmet Serkan Tuncer ; Tarsus ve Mezitli`ye vefa borçlarını ödemek için göreve talibiz ve biz varız, hazırız; kendimize, ekiplerimize güvenimiz tam. Her sorunu biliyoruz, çözümüde, hizmetindeyiz Tarsus, Mezitli diyorlar.
Genel seçimin partisi adına başarısınıda büyük ölçüde etkileyen Başarılı 5 sene geçiren Büyükşehir Başkanı Vahap Seçer'in; sosyal hizmet projelerinin zenginliği, oturmuş ekipleri, kentin sorunlarına hakimiyeti ve ilçelerinde hizmet, idarenin düzeninin sürekliliyini dominize edeceği, sorunların çözüm hakimiyetinde Büyükşehrin çözüm üretecek düşüncesi var tüm ilçelerin seçmenlerinde. Güveniyorlar Büyükşehir başkanları Vahap Seçer'e.İlçe belediyelerinin hizmet aksaklıklarının sebebi büyükşeir olmadığı halde kızıyorlar yeri geldiğinde Vahap Seçer'e. Ama güveniyorlar Vahap Seçer'e.
Eğer ki Ahmet Serkan Tuncer ve Ali Boltaç'ın sansasyonel bir durumu ortaya çıkmazsa Tarsus ve Mezitli' de bu iki aday kazanır görüşü hakim.
Tabi sansasyonel bir durumları çıkmazsa?
Papatya falı hesabı
Çıkacak,
Çıkmayacak, çıkacak, çıkmayacak...
Çıksa farkeder mi oda bardağın boş tarafı siyasette..