Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karar, milyonlarca vergi mükellefini yakından ilgilendiriyor

Ekonomi (Web Sitesi) - Web Sitesi | 25.09.2024 - 09:07, Güncelleme: 25.09.2024 - 09:07
 

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karar, milyonlarca vergi mükellefini yakından ilgilendiriyor

Tarih verildi, zorunluluk kalktı

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karar, milyonlarca vergi mükellefini yakından ilgilendiriyor. Eylül ayından itibaren, vergi mükelleflerinin vermek zorunda olduğu BA (Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Bildirim Formu) ve BS (Mal ve Hizmet Satışlarına İlişkin Bildirim Formu) bildirimlerinin artık verilmesine gerek kalmayacak. Bu düzenleme, vergi süreçlerinde önemli bir değişiklik olarak değerlendiriliyor ve mükelleflerin iş yükünü hafifletmesi bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Vergi Usul Kanunu'nda değişikliğe gitti ve BA-BS formlarının Eylül ayından itibaren verilmesi zorunluluğunun kalktığını açıkladı. Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre, elektronik belge uygulamalarının yaygınlaşması, elektronik ortamda düzenlenen belgelere erişimin kolaylaşması ve kamu kurumları arasındaki bilgi paylaşımının etkinleşmesine bağlı olarak vergi mükelleflerinin uyum maliyetlerinin azaltılması mükellef ve meslek mensupları tarafından verilmesi gereken bildirimlerin azaltılması amacıyla, Eylül 2024 dönemi bildirimlerinden başlamak üzere Form Ba ve Form Bs bildirimlerinin verilmesi uygulaması sonlandırıldı. BA / BS FORMLARI NEDİR? BA formu, ‘Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Bildirim Formu’ ve BS formu, ‘Mal ve Hizmet Satışlarına İlişkin Bildirim Formu’ anlamına geliyor. 213 sayılı Vergi Usul Kanunu (VUK) uyarınca bilanço esasına göre defter tutan kişi ya da kurumların KDV hariç 5.000 TL ve üzerinde olan mal ve hizmet alımlarını BA, BS formlarıyla vergi dairesine bildirmeleri gerekiyor. İŞ YÜKÜ AZALDI Vergi mükelleflerinin çalıştığı muhasebecilerin vergi yükleri de böylece azalmış oldu.
Tarih verildi, zorunluluk kalktı

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karar, milyonlarca vergi mükellefini yakından ilgilendiriyor. Eylül ayından itibaren, vergi mükelleflerinin vermek zorunda olduğu BA (Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Bildirim Formu) ve BS (Mal ve Hizmet Satışlarına İlişkin Bildirim Formu) bildirimlerinin artık verilmesine gerek kalmayacak. Bu düzenleme, vergi süreçlerinde önemli bir değişiklik olarak değerlendiriliyor ve mükelleflerin iş yükünü hafifletmesi bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Vergi Usul Kanunu'nda değişikliğe gitti ve BA-BS formlarının Eylül ayından itibaren verilmesi zorunluluğunun kalktığını açıkladı.

Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre, elektronik belge uygulamalarının yaygınlaşması, elektronik ortamda düzenlenen belgelere erişimin kolaylaşması ve kamu kurumları arasındaki bilgi paylaşımının etkinleşmesine bağlı olarak vergi mükelleflerinin uyum maliyetlerinin azaltılması mükellef ve meslek mensupları tarafından verilmesi gereken bildirimlerin azaltılması amacıyla, Eylül 2024 dönemi bildirimlerinden başlamak üzere Form Ba ve Form Bs bildirimlerinin verilmesi uygulaması sonlandırıldı.

BA / BS FORMLARI NEDİR?

BA formu, ‘Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Bildirim Formu’ ve BS formu, ‘Mal ve Hizmet Satışlarına İlişkin Bildirim Formu’ anlamına geliyor. 213 sayılı Vergi Usul Kanunu (VUK) uyarınca bilanço esasına göre defter tutan kişi ya da kurumların KDV hariç 5.000 TL ve üzerinde olan mal ve hizmet alımlarını BA, BS formlarıyla vergi dairesine bildirmeleri gerekiyor.

İŞ YÜKÜ AZALDI

Vergi mükelleflerinin çalıştığı muhasebecilerin vergi yükleri de böylece azalmış oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve birebirhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.