Fahrettin Altun: Dezenformasyonla mücadele panelinde konuştu

Gündem 12.03.2022 - 20:04, Güncelleme: 13.03.2022 - 01:23
 

Fahrettin Altun: Dezenformasyonla mücadele panelinde konuştu

Antalya'da "Hakikat Sonrası Çağda Dezenformasyonla Mücadele" panelinde konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Oxford Üniversitesi'nin araştırmasına göre Türkiye'nin yüzde 49 ile en çok yalan habere maruz kalan ülke olduğunu söyleyerek, "Yalana karşı hakikat." mesajı verdi.

Antalya Diplomasi Forumu'nda "Hakikat Sonrası Çağda Dezenformasyonla Mücadele" konulu bir panel düzenlendi. Panelde "Siber alemde dezenformasyon neden toplumlar için bir tehdittir?", "Yapay zeka demokrasiler için tehdit oluşturuyor mu?", "Yalan haber ve dezenformasyonla mücadelede hangi yöntemler kullanılmalı?" soruları masaya yatırıldı. Bu kadar yaygınlaşması toplumları tehdit ediyor Panelde, "Yalana karşı hakikat!" mesajı veren Fahrettin Altun, Oxford Üniversitesi'nin araştırmasını hatırlattı. Fahrettin Altun, "2018 yılında Oxford Üniversitesi tarafından 37 ülkede yapılan araştırmaya göre, dezenformasyon ve yanıltıcı haber konularında Türkiye yüzde 49 ile en çok dezenformasyona maruz kalan ülke. Yeni dönemde uluslararası savaş argümanlarının başında artık ne yazık ki dezenformasyon geliyor." "Dezenformasyonun dijital mecralarda bu kadar çok yaygınlaşması toplumları tehdit ediyor." ifadelerini kullanan Fahrettin Altun, şöyle devam etti: Bu tehdide karşılık hakikat ile mücadele etmek mühim bir mesele. Yalanın karşısında hakikat! Daha yüksek sesle hakikat! Dezenformasyona karşı gösterilen her çaba tam da bu yüzden çok kıymetlidir. Kaynak: Birebirhaber.org
Antalya'da "Hakikat Sonrası Çağda Dezenformasyonla Mücadele" panelinde konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Oxford Üniversitesi'nin araştırmasına göre Türkiye'nin yüzde 49 ile en çok yalan habere maruz kalan ülke olduğunu söyleyerek, "Yalana karşı hakikat." mesajı verdi.

Antalya Diplomasi Forumu'nda "Hakikat Sonrası Çağda Dezenformasyonla Mücadele" konulu bir panel düzenlendi.

Panelde "Siber alemde dezenformasyon neden toplumlar için bir tehdittir?", "Yapay zeka demokrasiler için tehdit oluşturuyor mu?", "Yalan haber ve dezenformasyonla mücadelede hangi yöntemler kullanılmalı?" soruları masaya yatırıldı.

Bu kadar yaygınlaşması toplumları tehdit ediyor

Panelde, "Yalana karşı hakikat!" mesajı veren Fahrettin Altun, Oxford Üniversitesi'nin araştırmasını hatırlattı.

Fahrettin Altun, "2018 yılında Oxford Üniversitesi tarafından 37 ülkede yapılan araştırmaya göre, dezenformasyon ve yanıltıcı haber konularında Türkiye yüzde 49 ile en çok dezenformasyona maruz kalan ülke. Yeni dönemde uluslararası savaş argümanlarının başında artık ne yazık ki dezenformasyon geliyor."

"Dezenformasyonun dijital mecralarda bu kadar çok yaygınlaşması toplumları tehdit ediyor." ifadelerini kullanan Fahrettin Altun, şöyle devam etti:

Bu tehdide karşılık hakikat ile mücadele etmek mühim bir mesele. Yalanın karşısında hakikat! Daha yüksek sesle hakikat! Dezenformasyona karşı gösterilen her çaba tam da bu yüzden çok kıymetlidir.

Kaynak: Birebirhaber.org

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve birebirhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.