İnsan beynine ilk defa çip yerleştirdiler

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 18.07.2022 - 23:10, Güncelleme: 18.07.2022 - 23:10
 

İnsan beynine ilk defa çip yerleştirdiler

Tesla'nın sahibi Elon Musk'ın yıllardır beklediği izin Synchron isimli bir firmaya verildi. Synchron'un ürettiği beyin çipi ABD'de ilk defa bir insana yerleştirilip test edildi.

    Beyin-bilgisayar arayüzü çalışmaları yürüten küçük bir girişim, ABD’de insan beynine çip yerleştirme izni aldı.   ​   Synchron isimli firma, 6 Temmuz tarihinde New York’taki Mount Sinai West Hastanesinde gerçekleştirilen bir ameliyatla hastaya beyin çipi yerleştirdi. ​   Elon Musk’ın beyin-bilgisayar arayüzü Neuralink, insanlı deneyler yapmak için yıllardır izin almayı bekliyor.   ​ Maymunlar üzerinde yapılan testler başarılı olsa da, Musk’ın girişimine henüz izin verilmiş değil. ​ Fakat çok daha küçük bir şirket olan Synchron, düzenleyici kurum FDA’dan onay aldıklarını doğruladı.       Bloomberg’de yer alan habere göre Avustralya merkezli girişim, geçtiğimiz yıl aldığı izin kapsamında altı hasta üzerinde deneme yapabilecekti. ​ Avustralya’da başlatılan testler dahilinde cihazlar dört hastaya implante edildi.   ​ Beyin-bilgisayar arayüzü şirketi, ABD’deki bir ALS hastasının beynine 3,8 cm’lik cihaz yerleştirdi. Synchron tarafından geliştirilen bu cihazın, hareket bile edemeyen kişilerin e-posta ve SMS göndermesini sağlayabildiği dile getirildi.   ​ Ayrıca Avustralya’daki hastaların WhatsApp’tan mesaj gönderebildiği ve internet üzerinden alışveriş yapabildiği ortaya çıktı.   ​   Elon Musk 2019’da yaptığı açıklamalarda, 2020 yılında insanlı deneyler yapabileceklerini söylemişti, ancak henüz FDA’dan onay bile almayı başaramadı.   ​ Fakat buna karşılık, çok daha küçük bir firma olan Synchron’un izin alıp deneyler gerçekleştirmesi merak uyandırdı.   ​ Synchon ve Neuralink’in cihazlarının genel olarak benzer şekilde çalıştığını belirtelim.   ​   Her iki ürün de Parkinson veya ALS gibi nörolojik hastaları hedefliyor ve insan düşüncelerini bilgisayar komutlarına çeviriyor.
Tesla'nın sahibi Elon Musk'ın yıllardır beklediği izin Synchron isimli bir firmaya verildi. Synchron'un ürettiği beyin çipi ABD'de ilk defa bir insana yerleştirilip test edildi.

Foto - Beyin-bilgisayar arayüzü çalışmaları yürüten küçük bir girişim, ABD’de  <a href=insan beynine çip yerleştirme izni aldı. " class="b-lazy b-loaded" src="https://cdn.yeniakit.com.tr/images/album/insan-beynine-ilk-defa-cip-yerlestirdiler-5831f3.jpg" style="border:0px; font:inherit; height:auto; margin:0px; opacity:1; padding:0px; transition:all 500ms ease 0s; vertical-align:baseline; width:672px" />

 

 

Beyin-bilgisayar arayüzü çalışmaları yürüten küçük bir girişim, ABD’de insan beynine çip yerleştirme izni aldı.

 

Foto - Synchron isimli firma, 6 Temmuz tarihinde New York’taki Mount Sinai West Hastanesinde gerçekleştirilen bir ameliyatla hastaya beyin çipi yerleştirdi.

 

Synchron isimli firma, 6 Temmuz tarihinde New York’taki Mount Sinai West Hastanesinde gerçekleştirilen bir ameliyatla hastaya beyin çipi yerleştirdi.

Foto - Elon Musk’ın beyin-bilgisayar arayüzü Neuralink, insanlı deneyler yapmak için yıllardır izin almayı bekliyor.

 

Elon Musk’ın beyin-bilgisayar arayüzü Neuralink, insanlı deneyler yapmak için yıllardır izin almayı bekliyor.

 

Foto - Maymunlar üzerinde yapılan testler başarılı olsa da, Musk’ın girişimine henüz izin verilmiş değil.

Maymunlar üzerinde yapılan testler başarılı olsa da, Musk’ın girişimine henüz izin verilmiş değil.

Foto - Fakat çok daha küçük bir şirket olan Synchron, düzenleyici kurum FDA’dan onay aldıklarını doğruladı.

Fakat çok daha küçük bir şirket olan Synchron, düzenleyici kurum FDA’dan onay aldıklarını doğruladı.

 

Foto - Bloomberg’de yer alan habere göre Avustralya merkezli girişim, geçtiğimiz yıl aldığı izin kapsamında altı hasta üzerinde deneme yapabilecekti.

 

 

Bloomberg’de yer alan habere göre Avustralya merkezli girişim, geçtiğimiz yıl aldığı izin kapsamında altı hasta üzerinde deneme yapabilecekti.

Foto - Avustralya’da başlatılan testler dahilinde cihazlar dört hastaya implante edildi.

Avustralya’da başlatılan testler dahilinde cihazlar dört hastaya implante edildi.

 

Foto - Beyin-bilgisayar arayüzü şirketi, ABD’deki bir ALS hastasının beynine 3,8 cm’lik cihaz yerleştirdi.

Beyin-bilgisayar arayüzü şirketi, ABD’deki bir ALS hastasının beynine 3,8 cm’lik cihaz yerleştirdi.

Synchron tarafından geliştirilen bu cihazın, hareket bile edemeyen kişilerin e-posta ve SMS göndermesini sağlayabildiği dile getirildi.

 

Foto - Ayrıca Avustralya’daki hastaların WhatsApp’tan mesaj gönderebildiği ve internet üzerinden alışveriş yapabildiği ortaya çıktı.

Ayrıca Avustralya’daki hastaların WhatsApp’tan mesaj gönderebildiği ve internet üzerinden alışveriş yapabildiği ortaya çıktı.

 

Foto - Elon Musk 2019’da yaptığı açıklamalarda, 2020 yılında insanlı deneyler yapabileceklerini söylemişti, ancak henüz FDA’dan onay bile almayı başaramadı.

 

Elon Musk 2019’da yaptığı açıklamalarda, 2020 yılında insanlı deneyler yapabileceklerini söylemişti, ancak henüz FDA’dan onay bile almayı başaramadı.

 

Foto - Fakat buna karşılık, çok daha küçük bir firma olan Synchron’un izin alıp deneyler gerçekleştirmesi merak uyandırdı.

Fakat buna karşılık, çok daha küçük bir firma olan Synchron’un izin alıp deneyler gerçekleştirmesi merak uyandırdı.

 

Foto - Synchon ve Neuralink’in cihazlarının genel olarak benzer şekilde çalıştığını belirtelim.

Synchon ve Neuralink’in cihazlarının genel olarak benzer şekilde çalıştığını belirtelim.

 

Foto - Her iki ürün de Parkinson veya ALS gibi nörolojik hastaları hedefliyor ve insan düşüncelerini bilgisayar komutlarına çeviriyor.

 

Her iki ürün de Parkinson veya ALS gibi nörolojik hastaları hedefliyor ve insan düşüncelerini bilgisayar komutlarına çeviriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve birebirhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.