Asıl amaç ne? Pandeminin en büyük kazanını Biontech, Afrika'da üretim tesisi kuruyor!

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 23.06.2022 - 21:38, Güncelleme: 23.06.2022 - 21:38
 

Asıl amaç ne? Pandeminin en büyük kazanını Biontech, Afrika'da üretim tesisi kuruyor!

Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech'in Ruanda'nın başkenti Kigali'de temelini attığı fabrika, Afrika'da ilk mRNA aşısı üretilen tesis olacak.

ABD'li Pfizer ilaç şirketi ile mRNA bazlı korona aşısı geliştiren Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech Ruanda'nın başkentinde düzenlenen temel atma töreni ile Kigali'deki ilk fabrikasının inşaatına başladı. Törene, Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame'nin daveti üzerine Afrika'dan devlet başkanları, Avrupa Birliği ve Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) üst düzey temsilcileri katıldı. Üretim 12-18 ay içerisinde başlayacak Şirketten yapılan açıklamada "BioNTainers" adı verilen ve üretim için kullanılan ilk konteynerlerin 2022 yılı sonuna kadar buraya teslim edilmesinin beklendiği belirtildi. Üretimin 12 ila 18 ay içerisinde başlaması planlanıyor. Afrika'daki tesislerde üretilecek aşıların Afrika ülkelerinde kar amacı olmadan düşük bir fiyatla satılması bekleniyor. Yüksek kar açıklayan BioNTech, yoksul ülkelerde üretim için COVID-19 aşı patentlerini askıya almaya karşı olması nedeniyle eleştirilerin odağında bulunuyordu.
Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech'in Ruanda'nın başkenti Kigali'de temelini attığı fabrika, Afrika'da ilk mRNA aşısı üretilen tesis olacak.

ABD'li Pfizer ilaç şirketi ile mRNA bazlı korona aşısı geliştiren Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech Ruanda'nın başkentinde düzenlenen temel atma töreni ile Kigali'deki ilk fabrikasının inşaatına başladı.

Törene, Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame'nin daveti üzerine Afrika'dan devlet başkanları, Avrupa Birliği ve Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) üst düzey temsilcileri katıldı.

Üretim 12-18 ay içerisinde başlayacak

Şirketten yapılan açıklamada "BioNTainers" adı verilen ve üretim için kullanılan ilk konteynerlerin 2022 yılı sonuna kadar buraya teslim edilmesinin beklendiği belirtildi.

Üretimin 12 ila 18 ay içerisinde başlaması planlanıyor.

Afrika'daki tesislerde üretilecek aşıların Afrika ülkelerinde kar amacı olmadan düşük bir fiyatla satılması bekleniyor.

Yüksek kar açıklayan BioNTech, yoksul ülkelerde üretim için COVID-19 aşı patentlerini askıya almaya karşı olması nedeniyle eleştirilerin odağında bulunuyordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve birebirhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.