MTSO Başkanı'na 4 ay Meslekten Men Cezası

TMMOB Disiplin yönetmenliğinin 9(b) bendinde tanımlanan ''kişisel yada bir grup adına çıkar sağlamak için mesleğini bilime ve meslek tekniğine aykırı biçimde uyguluyarak kamuya,halka, üçünçü şahıslara zarar vermek ''Disiplin suçunu işlediği sabit görülmüş bu maddeden 4 ay serbest sanat icrasından men cezası aldığı ortaya çıktı .

TMMOB USULSÜZLÜK TESPİT ETMİŞ MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan'ın, yaptığı usulsüzlük tespit edilerek disiplin kurulunun hangi maddesinden ceza aldığı  TMMOB karar defterine işlendiği ortaya çıktı. Açıklanan maddelerde Ayhan Kızıltan' kişisel yada bir grup adına çıkar sağlamak için mesleğini bilime ve meslek tekniğine aykırı biçimde uyguluyarak kamuya,halka, üçünçü şahıslara zarar vermekten ceza aldığı ortaya çıktı.  
 4 Ay Men Cezası  TMMOB'nin disiplin yönetmenliğinin 9. maddesinin b bendinde belirtilen hükümlere aykırı davranmaktan hakkında  4 men cezası verilen MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan'ın TMMOB kanunu  27. madde gereği onanmak üzere TMMOB yüksek onur kuruluna oybirliği ile karar verildiği ortaya çıktı