Meral Akşener, CHP'ye kapıları bir kez daha kapattı

14-28 Mayıs seçimleri sonrası büyük bir krizin içerisine giren CHP ve İYİ parti arasında karşılıklı restleşmeler sürerken, Meral Akşener CHP ile ittifak olasılığına kapıları bir kez daha kapattı. Özellikle; Meral Akşener'in İstanbul ve Ankara formüllerine de sıcak bakmaması ve Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ın üzerini çizer nitelikteki sözleri çok ses getirmişti.

'HER YERDE AYRI GİRECEĞİZ'

Meral Akşener yerel seçimlerle ilgili, "Biz her yerde ayrı gireceğiz. Ankara dahil. İmamoğlu ve Yavaş'ın kaybetmesini göze alıyoruz. Belki bizimki seçilecek. Biz bu partiyi CHP'nin adaylarını seçtirmek için kurmadık" açıklamasını yapmıştı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da geçtiğimiz günlerde partisinin yerel seçim kararını açıklarken, dikkat çeken bir değerlendirmede bulunmuştu. Seçimlere tek başına girileceğini söyleyen Zorlu, 'İstanbul ve Ankara için de aynı karar geçerli mi' şeklindeki bir soruya "Bu metin çok açık. Bahsettiğiniz tüm kişi ve tartışmalardan azade biçimde metni olduğu gibi okuduğumuzda her şey çok net." ifadeleri ile aynı kararın Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu için de geçerli olduğunun mesajını vermişti.

AKŞENER'DEN YENİ ÇIKIŞ: VAZGEÇTİK, REDDEDİYORUZ!

Meral Akşener bugün partisinin Edirne İl Başkanlığında yine bomba bir çıkış yaptı. CHP'ye mesaj veren Akşener, "Biz ittifak sisteminden vazgeçtik. Şimdi ittifak sistemini reddediyoruz. İttifak sistemi ile yol yürümeyeceğiz. Sadece bugün değil, 2028'de de özü başımıza gireceğiz." dedi.