Kayseri’de kız isteme günü damat adayı evlenmekten vazgeçti

Kayseri’de evlilik yolunda ilerleyen bir çiftin kız evinin istekleri sebebiyle evliliği gerçekleşemedi.

Kız tarafının istekleri damat adayı F.D.’yi evlilikten vazgeçirdi. Gelin adayının isteklerini duyan F.D., büyük bir şaşkınlık yaşadı ve evlilik yolundan döndü.

Kayseri’de çiftçilikle uğraşan F.D., sevgilisine yaptığı evlilik teklifiyle de kesenin ağzını açtı. Kız arkadaşı F.D.’ye ‘bana öyle bir evlenme teklifi yap ki şaşırıp kalayım’ dedi. Bunun üzerine F.D., yılki atları eşliğinde 68 bin TL değerindeki tektaş ile sevgilisine evlenme teklifi etti. Evlilik teklifinin ardından kız isteme sürecine geçilirken asıl şaşkınlığı F.D. yaşadı.

İşte gelin tarafının talepleri;

Söz kesiminde, kahve fincanında 0 km otomobil anahtarı. 200 bin TL'lik yüzük.  3+1 dayalı döşeli ev.  30 adet Adana burması bilezik. En pahalısından telefon.

‘DOLANDIRILMAKTAN SON ANDA KURTULDUM’

Bu süreçte yaşadığı şaşkınlığı anlatan F.D., gelin adayının babasının da kendisinin yaşadığı ilçeye gelerek hakkında araştırma yaptığını öğrendiğini anlattı ve ‘Gelin adayının babası Kayseri’deki Hacılar Belediyesi’ne geliyor. Belediyenin emlak müdürlüğünden üzerime kayıtlı ev, arsa, tarlaların listesini çıkarıyor. Ayrıca mahallemize gelip kapı kapı gezerek benim hakkımda bilgi topluyor. Bunlar sanki kız evi değil istihbarat dairesi. Baba, bu işlemi yaptıktan sonra bizim evlenmemize onay veriyor. Kendisi ve verilerimi paylaşan belediye sorumluları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Gelin adayı N.S.Ç., benden istediği ev ve otomobili nikahtan önce onun üzerine yapmamı şart koşuyor. Dolandırılmaktan son anda kurtuldum. Ben de kendilerine bu saydıklarınızı siz bana alın ben de size iç güveyi geleyim diyerek taleplerini reddettim.’ dedi.