İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, Devlet Bahçeli'ye halat fırlattı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan'a yönelik yaptığı çağrı sonrasında İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, partisinin toplantısında Bahçeli'ye halat fırlatarak, "Al şimdi bu ipi baş köşede başının üstüne as" dedi. Dervişoğlu'nun bu sözleri, Bahçeli'nin tartışmalı açıklamalarına yönelik sert bir eleştiri olarak değerlendirildi.

Ne olmuştu?

Salı günü partisinin grup toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun" diyerek, İmralı Cezaevi'nde bulunan PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'a bir kez daha çağrıda bulundu. Bahçeli, "Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın," diyerek, "Umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın" sözlerini dile getirdi. Bahçeli’nin bu sözleri Türkiye’nin gündemine bomba gibi oturdu.

Erdoğan’dan Bahçeli’ye Destek... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'nin Öcalan için yaptığı çağrıya ilişkin, "Cumhur İttifakı'nın uzattığı el kişisel hesaplara kurban edilmesin. Terörün olmadığı Türkiye inşa edelim" şeklinde yanıt verdi.

 TBMM’deki grup toplantısında konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Bir başlangıç olacaksa tecrit derhal kaldırılmalıdır. Onurlu bir barış için insiyatif almaya hazırız” dedi.

2007 yılında Devlet Bahçeli de halat fırlatmıştı

Devlet Bahçeli, 'Öcalan'ı asamadın' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a "Sen niye asmıyorsun? Asacak ipin mi yok" diyen MHP lideri, urganı meydana atmıştı.