Abdulkadir Selvi'den olay "Selahattin Demirtaş" kulisi! Yok artık daha neler

Abdulkadir Selvi, Meclis'te yeni yasama yılı açılışında MHP lideri Devlet Bahçeli'nin DEM Partili vekillerle tokalaşmasının ardından başlayan yeni 'çözüm, açılım' süreci iddialarına ilişkin bir yazı kaleme aldı.
AK Partili Efkan Ala'nın, "yeni çözüm süreci yok" sözlerini hatırlatan Selvi, çözüm sürecine atıf yaparak, "Çözüm sürecinin zaafları oldu ama önemli kazanımlar da sağladı. Irak ve Suriye’nin hallaç pamuğu gibi atıldığı bir dönemde, bölge halkı Erdoğan’ın Kürt sorununu çözme konusunda samimi olduğunu gördü ve macera arayışlarına prim vermedi" dedi.
Selvi ayrıca, AK Partili ve HDP'li siyasetçilerin ağır bedeller ödediğini belirterek, "HDP’lilerin bir kısmı hapse girdi, AK Parti cephesindekiler siyasi olarak ağır bedeller ödedi. Yeni bir çözüm süreci başlatılacak olsa, siyasi aktör bulunur mu ondan emin değilim. Bu ülkede bir günde kahraman olursun, bir günde hain damgasını yersin. Bu aşamada çözüm süreciyle ilgili bir tartışma açma niyetinde değilim. Bir yararı da yok" ifadelerini kullandı.
Selvi yazısında ayrıca, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili ve PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın yeğeni Ömer Öcalan'ın ziyareti için şunları söyledi:
"İç cepheye döndüğümüzde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çıkışı, Bahçeli’nin çağrısı zemini yumuşatmaya yetti. Ancak henüz karşılıklı olarak bir adım atılmış değil. Öcalan’la görüşmek üzere avukatları ve DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili olan yeğeni Ömer Öcalan ayrı ayrı başvuruda bulundular. Öcalan bu misyonu üstlenebilecek mi? Kandil’e etkisi ne kadar olacak? Suriye’de PKK-YPG’yi eğitip, donatan ABD buna ne kadar izin verecek? Bunlar belli değil. Bölgenin içinde bulunduğu durumdan kaynaklı ciddi zorluklarımız var. Ama fırsatlarımız da var."
Selvi, Selahattin Demirtaş'ın bu süreçte önemli rol oynamak istediği iddiasına yer verirken, iç cephenin güçlendirilmesi için de, "Kim etkin bir rol üstlenirse yararlı" diyerek Selahattin Demirtaş ve PKK elebaşı Öcalan'ı işaret etti.
Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:
"Bu arada Selahattin Demirtaş’ın da bu süreçte rol oynamak istediğine ilişkin bilgiler geliyor. Demirtaş’ın, “Öcalan’a göre ben gençlerde daha etkiliyim. Öcalan, Türkiye’de PKK’ya silah bıraktırabilir ama Suriye ve Irak’taki ilişkiler için bana görev verilmeli. Çünkü ben onlarla aynı dili konuşuyorum” dediği söyleniyor.
Bu süreçte iç cephemizin güçlendirilmesi, PKK’nın silah bırakması, Suriye’de, Türkiye’ye karşı ABD ve İsrail’in maşası olmaması adına kim inisiyatif alırsa, kim etkin bir rol üstlenirse yararlı. Bu ister Öcalan olsun ister Selahattin Demirtaş."