TOGG'a yerli rakip! Paris'i salladı

Dünyanın dört bir yanından otomobil firmaları Paris Otomobil Fuarı'nda buluştu. Bu etkinlikte araçlar biribiriyle rekabet etti. Türkiye'den sadece katılan tek bir araç markası katıldı.

Pilotcar isimli firma, "P2 City" olarak isimlendirdiği küçük şehir otomobilini Paris Otomobil Fuarı'nda herkese tanıttı.

Otomobil, 3.291 milimetre uzunluk, 1.494 milimetre genişlik değerine sahip. Pilotcar, oldukça şık bir tasarıma sahip, görenlerin dikkatini çekiyor.

Ön kısımda LED destekli farlara ve sportif bir ızgaraya sahip olan otomobil, arka kısımda ise Nissan GT-R'dan esinlenilmiş gibi görünen aydınlatmalara sahip.

Pilotcar P2 City'nin iç tasarımı da oldukça gösterişli. İç tasarımında oldukça büyük bir boyuta sahip olan tam dijital gösterge ekranı yer alıyor. Orta konsolda ise karşımıza daha da büyük boyutlu bir bilgi-eğlence ekranı göze çarpıyor. Küçük bir torpido ve Mercedes-Benz'den esinlenilmiş havalandırma bölmeleri oldukça büyük ilgi toplamaya yetiyor.

Otomobilde 6 kW gücünde 70 Nm tork değerine sahip bir motorla eşleştirilen Pilotcar P2 City, 10,8 kWh ve 16,6 kWh kapasiteli iki farklı batarya seçeneği sahip.

Küçük batarya 100 kilometre menzil sunarken büyük bataryanın menzili ise 150 kilometre olarak kayıtlara geçiyor. Bu aracın maksimum hızı 80 km/s olarak açıklandı.