CHP'li Nurten Yontar Meclis kürsüsünde peruğunu çıkardı

TBMM Genel Kurulu’nda dün CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, dikkat çeken bir mesaj verdi. Meme Kanseri Farkındalık Ayı ile ilgili konuşma yapmak için kürsüye çıkan Yontar, konuşmasının ardından farkındalık için peruğunu çıkardı.

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda verdiği mesajla dikkat çekti.

YONTAR'DAN PERUKLU MESAJ

Kanser tedavisi gören Yontar, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında konuşma yaptı. CHP'li Yontar, konuşmasının sonunda, "Yaşamak güzel fakat sağlıklı yaşamak ve yaş almak her şeyden daha güzel." diyerek peruğunu çıkardı, maske taktı. 

Nurten Yontar'ın bu anlamlı hareketi, Genel Kuruldaki tüm milletvekilleri tarafından ayakta alkışlandı.

KATLEDİLEN KADIN VE ÇOCUKLAR İÇİN SUSMA EYLEMİ YAPILDI

Öte yandan İsrail'in Lübnan'ı işgal girişimi ve bölgede yaşanan gelişmelerin ele alındığı TBMM Genel Kurulundaki kapalı oturumun ardından verilen aradan sonra birleşimi açan Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, gündeme geçmeden önce katledilen kadın ve çocuklar için susma eylemi yaptı.

Bir dakika boyunca konuşmayan Karaca, "Sözcükler susar, adalet susar ama hafızalar direnir. Sıla, Narin, Şeyda, Pelin, İkbal, Ayşenur ve katledilerek susturulan tüm kadınlar ve çocuklar için bir kadın Meclis Başkanvekili olarak tercihimi, bir dakikalık susmaktan yana kullandım, 'kadınlar yaşasın, çocuklar yaşasın' diyerek." ifadelerini kullandı.