Kızılay’a ‘çamur at izin kalsın’ zihniyeti

İftira atmayı gazetecilik sanan ve her gün yeni bir yalanı piyasaya sokan Sözcü gazetesi alçaklıkta sınır tanımadı.Dünkü nüshasında “Kızılay bol keseden harcıyor” diyerek, Kızılay’ın piyasa değeri 5 milyon lira olan 6 araca 13 milyon lira ödediğini öne süren Sözcü’nün haberi asparagas çıktı.

CHP milletvekili Umut Akdoğan’ın görüşlerine dayandırılan haberin baştan aşağı düzmece olduğunu belirten Kızılay yetkilileri, ihalenin henüz gerçekleşmediğini ve kamuyu zarara uğratacak böyle bir alımın yapılmadığını belirtti. Kızılaykart Nakit Temelli Destek Kordinatörlüğü ve Toplum Temelli Göç Programları Koordinatörlüğünün ihtiyacı için 6 adet C segment binek otomobil alımı için ihaleye çıkıldığını ifade eden Türk Kızılay’ı yetkilileri, teklif alımının 10 Ekim 2024 saat 17:00’de kadar devam ettiğini ve dileyenlerin ihale başvurusu yapılabileceğini aktardı. Resmi gazete yayımlanan ve Kızılay’ın ‘İhale İlanları’ sayfasında duyurusu yapılan ihaleye ait tüm dokümanlar ortada iken, Sözcü’nün henüz yapılmayan bir ihale üzerinden açıkça iftira atması, medya etiğinden ve ahlaktan ne kadar uzak olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Kızılay yetkilileri ise iddialara yönelik şunları kaydettiler: “Haber görünümlü iftiranın hikayesi şöyle: İhale resmi gazetede yayımlanıyor. Teknik şartnamede her şey açıkça yer alıyor. CHP Milletvekili Umut Akdoğan da bu ihaleyi abartan bir açıklama yapıyor. ANKA ajansı Akdoğan’ın açıklamasını haber yapıyor. Sözcü gazetesi de bu açıklamayı alıyor, ‘İhale gerçekleşmiş de fahiş fiyata araç alımı yapılmış’ gibi bir haber hazırlıyor. Oysa ihale ortada yok. Daha teklif alımı sürüyor. Bunların yazdığı ‘5 milyonluk araç 13 milyona alındı’ iddiası tamamen yalan. Çünkü ihale henüz yapılmadı. Daha ayın 10’una kadar teklifler alınacak ihale sonra yapılacak.

Haberde kullanılan araç görseli de tamamen yalan. Büyük bir iftirayla karşı karşıyayız.”