Başak Demirtaş gemisini yürütüyor

Türkiye, günlerdir KKTC’deki Girne Amerikan Üniversitesi’nden yatay geçişle İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’ne kayıt yaptıran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sahte diplomasını konuşurken, bir skandal da CHP’nin ortaklarından geldi.

Öğretmen olduğu dönemde aldığı sahte raporlarla tam 774 gün okula gitmeden maaş aldığı için meslekten istifa etmek zorunda kalan terör tutuklusu HDP’li Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın da benzer bir hülle ile yatay geçiş yaptığı ortaya çıktı. Sınav şartı aramadığı için Ukrayna’da hukuk fakültesine kayıt yaptıran Başak’ın, ülkede çıkan savaşı bahane ederek eğitim gördüğü tabela üniversiteden kaydını Türkiye’deki devlet üniversitelerine aldırdığı öğrenildi. YÖK’ün ülkemizdeki üniversitelere yatay geçiş imkânı tanıyan düzenlemesini fırsat bilen Demirtaş’ın, “özel öğrenci” olarak Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitim gördüğü belirtildi.

Düzmece sağlık raporlarıyla 2 yıl 45 gün okula gitmeden öğretmen maaşı aldığı için 2.5 yıl hapis cezası verilen Başak’ın şimdi de İmamoğlu’nu aratmayacak şekilde yatay geçiş yapması rezaletin bu kadarına pes dedirtti. Milyonlarca genç Hukuk Fakültelerine girmek için 125 bin barajını aşmaya çalışırken, Demirtaş’ın öğrencilerin hakkını gasp etmesi, “Başak işini bilir” eleştirilerine sebep oldu.