Elon Musk bombayı patlattı. Yeni yapay zekâ Grok-2

Elon Musk’ın yapay zekâ girişimi Grok için yeni bir model daha duyuruldu. Metinden de görüntü oluşturabilen Grok-2, xAI tarafından piyasaya sürüldü.

Yapay zekâ savaşlarının hız kazandığı bu dönemde teknoloji şirketleri peş peşe kozlarını oynuyor. Sosyal medya platformu X’in sahibi Musk, uygulamaya entegre edilen yapay zekâ modeli Grok’un yeni versiyonunu duyurdu.

X platformunda kullanılan Grok-2 ve Grok-2 bugün beta olarak resmiyet kazandı. Kullanıcılar güncellenen model ile artık X’te metinden görüntü üretebiliyor.

GROK ERİŞİMİ SADECE PREMIUM KULLANICILARLA SINIRLI

Bilmeyenler için Musk’ın yapay zekâ şirketi tarafından geliştirilen Grok modeli, sadece Premium kullanıcılara özel. Yani X’te ücretli bir aboneliğe sahip değilseniz bu ayrıcalıklardan faydalanamazsınız.

Şu anda Grok-2 ve Grok-2 mini beta sürümünde X kullanıcılarına sunuldu. Musk’ın şirketi xAI, Grok-2 için detayları şöyle açıklıyor:

“Önceki modelimiz Grok-1.5'ten önemli bir adım ileride olan ve sohbet, kodlama ve muhakeme alanlarında daha ileri düzey yetenekler sunan Grok-2'nin erken önizlemesini yayınlamaktan heyecan duyuyoruz. Aynı zamanda, Grok-2'nin küçük ama yetenekli bir kardeşi olan Grok-2 mini'yi de tanıtıyoruz. Grok-2'nin erken bir sürümü “sus-column-r” adı altında LMSYS liderlik tablosunda test edildi.”

Öte yandan Musk'ın yapay zeka şirketi her iki modeli de bu ay içinde kurumsal API'si aracılığıyla geliştiricilerin kullanımına sunmayı planlıyor.