Meski kestiğin faturaların niye farklı?

Aynı tüketim yapıyoruz günlük ortalamamız farklıysa nasıl ayni tüketime denk geliyor? Hadi üç ya da altı aylık ortalama diyelim; peki okuma günlerimiz, tüketimimiz aynı iken; faturaya esas tutarımız niye farklı?
Ayrıca hepimiz mesken iken ve ayni mahalle ayni sokak ayni apartman, ayni katta, ayni metre evlerde otururken; evsel katı atık bir aboneden alınırken diğerinden alınmıyor bunun sebebi ne? 
 Meski faturalandırılması hesaplaması; nasıl oluyor artık açık şekilde anlatsınlar kamuoyuna 
Güncellemelerin de mi sorun var? Okuyucuların endeksörleri doğru veri mi almıyor; programlar mı hata veriyor, evsel katı atıkta belediyeler ile koordinasyon eksikliği mi var, yeni abone olanlar listeleri belediyelere gönderilmiyor mu?

 
Yoksa; liyakati olmayan yeni işe giren ve işleyişi bilmeyen operatörler; abonelik yaparken, evsel katı atığı görmeden işlem mi yapıyor?  Bu kafa karışıklığı içeren durumun; özelliklede konuya hâkim bilir kişilerin olduğu kamuoyu önünde netleşmesini istiyorlar ve ‘’sinek küçük mide bulandırır ‘’sözünü hatırlatan vatandaşlar; Meski’de  böylesi hatalar oluyorsa  ve eğer başka  geçerli açıklama yoksa ; işleyişi ve programlamayı bilmeyen kişilerin ne işi var; sonuçta 1 lira bile olsa cebimizden çıkıyorsa bu detaydır diyorlar.


Vatandaşlar ayrıca; barajlardan su cazibe ile gelir en kolay, maliyeti en düşük su ulaştırma yoludur barajlar. Cazibe ile Berdan barajından gelen suyu sadece depolara çıkarmak için elektrik harcanırken; başka şehirlerdeki gibi yeraltı suyu çıkarmak için sondaj, elektrik vs maliyet yokken; üstelik, yıllardır baraj ayni baraj ve şehir ulaştırma sistemi ayni sistemken, faturalardaki bu uçurum farkı beyin, yakıyor; nasıl Türkiye’ nin en pahalı suyunu içiyoruz? Pamuklu barajı işleve geçse de ;Berdan Barajı’ndaki gibi şehir dağıtmak için depolara basım olması gerekmeyecek mi, elektrik maliyeti sorununu yaşamayacak mıyız suyun pahalılığında ne değişecek o zaman diye de ekliyorlar.