Ailenin son bağı da koptu
CHP ve avaneleri ile arka bahçesi konumundaki feminist oluşumların ısrarla savunduğu 6284 sayılı kanun ve süresiz nafaka gibi dayatmalarla enkaza dönen aile birliğine son darbe vuruldu. Anayasa Mahkemesi’nin, TMK’nın 187. maddesindeki “evlenen kadının kocasının soyadını alacağı” hükmünü iptal eden kararı yürürlüğe girerken, aile bütünlüğünü tehdit eden soyadı serbestisine tepkiler dinmek bilmiyor. Bu tarihten sonra evlenen kadınların dilediği soyadını almasının önü açılırken, TBMM’de aksi bir düzenleme yapılmadığı takdirde evli kadınlar artık dava açmadan sadece kendi soyadını taşıyabilecek. Soyadı birliğini ortadan kaldıran skandal kararın riskine dikkat çeken hukukçular, aile birliğini parçalayacak ve çocuklarda aidiyet sorunu oluşturacak bu çarpıklıktan kaçınılması çağrısında bulunuyor.
CHP ve yandaşları ile arka bahçesi konumundaki feminist oluşumların ısrarla savunduğu Batı’dan devşirme yasalar, 6284 sayılı kanun, çocuk haczi ve süresiz nafaka gibi dayatmalara enkaza dönen aile birliğine son darbe, Anayasa Mahkemesi’nin “evlenen kadının kocasının soyadını alacağı” hükmünü etmesiyle vuruldu. Aile bütünlüğünü tehdit eden bu soyadı serbestisine STK temsilcilerinden ve hukukçulardan eleştiriler geldi.
Evli iken bekarakit’e konuşan Aile Birliği Platformu Sözcüsü İlhan Ergincan, şunları dile getirdi: “Evlilik birliği içinde kadının ve erkeğin üstüne düşen sorumlulukları ‘hayat müşterektir’ söylemiyle iyice laçkalaştıran sözde özgürlükçü feminist zihniyete hizmet edenler, şimdi de aile varlığının en önemli unsuru olan soyadı birliğini sonlandırdılar. Gözünüz aydın feministler, LGBTİ’liler, evli iken bekâr gibi gezmek isteyenler. Artık çocuklar babasının soyadını taşıma veya annesinin soyadını taşıma arasında tercih yapacaklar. Böylece ailedeki ‘baba’ kavramı yok edilecek.”
Yabancılaşma artacakAvukat Derya Göz de şunları dile getirdi: “Annenin soyadının farklı olması çocuk ile anne soyadının değişik olması, toplum içinde çocuğun idrak çağına geldiğinde annesinin soyadının kendisinden ve babasından farklı oluşunun farkına vardığında bu durumu sorgulamaya girecektir. Bir çocuğun okul kaydı, gezi programı, otel kayıtları, yurtdışı giriş çıkışları vs durumlarda soyadının farklı olması, yabancılaşmanın önünü açacaktır. Bu durumdan çocuk hem psikolojik hem sosyolojik olarak olumsuz etkilenecektir. Çocuğun aile içinde aidiyet hissi ve ait olma duygusunu kaybedeceği, annesinin soyadı ile kendi ve babasının soyadının farklı olması nedeniyle ileride telafisi mümkün olmayan hasarlar oluşturulacağı aşikardır.”