Hayvan Barınağı Niye Kapatıldı

Hayvanseverlerin sık sık ziyaret ettiği Mersin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı, Corona virüsüne karşı alınan önlemler kapsamında ziyarete kapatıldı. Ziyaretçilerin ve hayvanların sağlığının korunması amacıyla ziyarete kapatıldığı iddia edilen barınakta dezenfekte ve ilaçlama çalışmaları yapılacağı bildirildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Hayvan barınaklarında ortaya çıkan vahşet görüntüler sonrası, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de böyle bir karar alması Mersin Kamuoyunda sorgulanmaya başlandı. 
Mersinli Hayvanseverler, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda konuyla ilgili şu ifadelere yer verdiler: "Barınak müdürünün izine ayrıldığı ve 1 Eylül'de işe döneceği öğrenildi? Barınakta bir personelde Covid-19 pozitif çıkmış. Bunu bahane göstermişler kapatma gerekçesi olarak? Daha önce de barınakta çalışan personelde pozitif vakalar olmuştu. Personel de pozitif vaka çıkınca barınağı neden kapatıyorsunuz? Ve müdür ile birlikte birçok personelin yıllık izin dönemi imiş. Yani hayvanlar öldü mü hasta mı ameliyat mı olmaları gerekiyor umurlarında değil. Hepsi art arda izine çıkıyor. Rahatlığa bakar mısınız!’’
Belediyenin tedbir amacıyla bazı önlemler aldığı ifade edilse de yaralı, ameliyat edilmesi gereken ve bakıma muhtaç hayvanların durumlarının ne olacağı merak edilmektedir. Belediyenin konuyla ilgili bir etkinliği olmadığına göre, bu süre zarfında telef olan hayvanların sayısı merak konusu oldu.
CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayvan barınaklarındaki hayvanların akıbetlerini açıklayacak mı?

Kaynak:Habermerkezi