DEM'li belediyeler devlete meydan okuyor! Bağlar Belediyesi, terörle iltisaklı oldukları için işten atılan isimleri açıktan alımla işe aldı

Dem Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bir günde tam 43 işçiyi işten attı. Dem Partili belediyeler güvenlik soruşturması yapmadan alımlar yaparak devlete meydan okuyor.

Göreve geldikleri 31 Mart yerel seçimlerinden sonra tek icraatları (!) İşci kıyımı yapmak ve belediyeleri kendi yandaşlarıyla doldurmak olan Dem Partili belediyeler, devlete meydan okuyan uygulamalara devam ediyor.
Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Belediyesi akıl almaz bir eyleme imza attı. Daha önce verilen ilanla adrese teslim şartlarla 65 işçi işe alınmış ancak basına yansıyan skandal olay üzerine devletin ilgili birimleri bu alım listesini iptal etmişti.
Bağlar Belediyesi yönetimi bunu delmek için bu defa açıktan alım yaparak o listedeki isimleri işe aldı.

İşe alınan isimler terörle iltisaklı oldukları için işten atılan isimlerden oluşuyor. Öyle ki aralarında daha önce işe dönüş talebi güvenlik gerekçesiyle mahkeme tarafından red edilen isimler de var.

 

43 İşçiyi Daha Kapı Dışarı Ettiler

Bu arada bir diğer skandal karar da Dem Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden geldi.

Farklı birimlerde görev yapan ve aralarında şehit yakınlarının da bulunduğu 43 işçi hiç bir gerekçe sunulmadan işten atıldı. 22.maddeden işten atılan bu işçiler , devletin verdiği işsizlik maaşından da yararlanamayacak.
Kış öncesinde ekmekleri ellerinden alınan mağdur işçiler,'Bizi haksız yere işten atıp yerimize söz verdikleri terörle iltisaklı kişileri alıyorlar " diye tepkilerini dile getirdiler.