Başkent Kiev'de çok büyük patlama

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, Rus saldırıları sonrası büyük patlamalar meydana geldi. Binalardan dumanlar yükselirken, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu kaydedildi. Rusya, Kırım'daki Kerç Köprüsü patlamalarından Ukrayna'yı sorumlu tutmuştu.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, Rus saldırısı sonrası büyük patlamalar meydana geldiği bildirildi.

Bazı binalardan dumanların yükseldiği kaydedildi.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko da başkentte birden fazla patlama yaşandığını belirtti.

BAŞKA ŞEHİRLER DE BOMBALANDI

Ukrayna medyası ülkenin batısında bulunan Ternopol, Khmelnistskiy ve Lviv şehirlerinde de patlamaların yaşandığını bildirdi.

PATLAMA SESLERİ BBC CANLI YAYINA DENK GELDİ

Saldırı olmadan önce canlı yayında son gelişmeleri aktaran BBC muhabiri, savaş uçaklarının geçişi ve patlama seslerinin ardından canlı yayından alındı.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

İlk gelen bilgilerde, ölü ve yaralıların olduğu aktarıldı. Patlamalardan birinin, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin ofisine yakın bir yerde gerçekleştiği ifade edildi.

RUSYA GÜVENLİK KONSEYİ TOPLANIYOR

Geçtiğimiz günlerde Kırım'da bulunan Kerç Köprüsü'nde patlama yaşanmış, Moskova yönetimi bu durumdan Ukrayna'yı sorumlu tutmuştu. Bu gelişmenin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, arkasında Kiev'in olduğunu iddia ettiği patlamaları "terör saldırısı" olarak nitelendirmişti ve Güvenlik Konseyi'ni toplama kararı almıştı.