Akraba evlilikleri yasaklanacak mı?

Kuzen evliliklerinin, 2025 itibarıyla "yasaklanması" gündeme geliyor. Türkiye'nin dört bir yanında hala görülen kuzen evlilikleri hakkında sosyal medyada yayılan iddialar büyük ses getirdi. İddiaya göre, hükümet önümüzdeki yıldan itibaren kuzen evliliklerini yasaklamayı planlıyor.

CİDDİ RİSKLER TAŞIYOR

Bu iddiaların arkasında, son yıllarda artış gösteren genetik hastalıklar ve bu hastalıkların getirdiği yüksek tedavi masrafları olduğu öne sürüldü.

Akraba evlilikleri, özellikle genetik hastalıklar açısından ciddi riskler taşıyor. Bu evlilikler, SMA gibi genetik hastalıklara neden olma ihtimalini yükseltiyor. Akraba evliliklerinin yol açtığı bu sağlık sorunlarına karşı önlemler alınması gerektiği konusunda geniş çapta tartışmalar ise devam ediyor.

Sosyal medya kullanıcıları, "Kuzen evlilikleri yasaklanıyor" haberlerine büyük ilgi gösterdi. Kullanıcılar, genetik hastalıkların yaygınlığını azaltmak için bu kararın olumlu olduğunu belirterek, SMA'lı çocuk sayısındaki artış nedeniyle bu yasağı desteklediklerini ifade ettiler.